Saturday, 31 October 2015

SHAKLEE NEGERI SEMBILAN...PENGEDAR SAH SHAKLEE REMBAU/SEREMBAN

Saya NOORIRFAH BINTI ABDUL HAMID@YUSOFF
SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR
ID NO: 933091

 PM/SMS/CALL/WHATSSAP : 011 2313 3448


MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN :
CASH ON DELIVERY(COD) SEKITAR SEREMBAN DAN REMBAU
POS KE SELURUH MALAYSIA
KONSULTANSI PERCUMA SEBELUM DAN SELEPAS PEMBELIAN
UNDANGAN KHAS KE GROUP ISTIMEWA _ SELEPAS PEMBELIAN@MENJADI AHLI

KEAHLIAN SEUMUR HIDUP_HANYA RM 68.90
ATAU
KEAHLIAN PERCUMA
 JIKA PEMBELIAN PRODUK SEHINGGA RM600++=200UV POINT
@ PEMBELIAN 2 BOTOL VIVIX
@ PEMBELIAN 3 KOTAK SHAKLEE COLLAGEN POWDER 

PELBAGAI RANGKAIAN PRODUK YANG DISEDIAKAN..
MENGIKUT KEHENDAK PELANGGAN
DENGAN SET PUN ADA..
SET MERANGKUMI...
SET HAMIL
SET BERPANTANG
SET MENYUSU
SET KESUBURAN
SET SLIMMING
SET SENDI
SET ANAK PINTAR
SET KECANTIKAN
SET TAMBAH BERAT BADAN...
SELAIN ITU...IA MENGIKUT DIAGNOSA PELANGGAN.....
SEPERTI PESAKIT KENCING MANIS...PESAKIT JANTUNG
DARAH TINGGI...ASTHMA...ALERGI...RESDUNG...KANSER... DSBNYA...
**"Saya tidak pernah memperlekehkan profesion perubatan
tetapi kita adalah dalam dua bidang berasingan.Mereka dilatih untuk merawat pesakit.
Saya berminat dalam memperbaiki kesihatan"

-DR FORREST C. SHAKLEE,SR-




Tuesday, 6 October 2015

Usia Tua dihargai setelah Usia Muda..??

Ramai abai kurnia kesihatan di usia muda dan menyesal nanti di hari tua. Anda masih mampu? Bertindak lah HARI INI.

Pasti ramai luar sana yang kurang prihatin tentang kesihatan diri sendiri kan...dan orang2 disekelilingnya...apapun kena pentingkan kesihatan sendiri dulu..baru orang lain...
Tapi apakah tindakan korang yer untuk tingkatkatkan tahap kesihatan korang..??
Tunggu bulan jatuh ke bumi ke baru korang nak bertindak...aduh..aduhai..



Kenapa korang kena bertindak sekarang..??
Sekarang nie..macam2 hal penyakit yang melanda jika tidak memikirkan kesihatan diri dan orang sekeliling..setiap apa yang di makan pasti ada kesannya...

Ku nak share ngan korang Ciri Kesihatan yang OPTIMUM..



4 Ciri Kesihatan Optimum


Anda berjumpa doktor, menjalani pemeriksaan kesihatan rapi dan didapati sihat. Anda mengelakkan diri daripada kuman selesema selama berbulan-bulan. Namun, ini tidak bererti anda dalam keadaan kesihatan optimum.

Kesihatan optimum bermakna menjalani kehidupan dengan vitaliti yang kuat, bebas gejala yang menyukarkan dan penyakit kronik. Ini harus menjadi matlamat utama setiap orang untuk menikmati kesihatan fizikal, mental, emosi, dan rohani. Pendek kata, kesihatan optimum bermakna mencapai kemungkinan menjadikan diri yang terbaik dan untuk mencapai potensi anda yang sepenuhnya.

Ia adalah keadaan yang memberi kesan kepada kesejahteraan keseluruhan diri dan untuk mencapainya, anda memerlukan suatu strategi seimbang, iaitu empat perkara penting - pemakanan, senaman, rehat dan sikap mental.

Pemakanan

Penampilan kita adalah hasil daripada apa yang kita makan. Disebabkan kegilaan rentak kehidupan moden, kita jarang dapat duduk bersama keluarga dan makan tiga sajian yang dimasak di rumah dalam sehari. Diet sihat menghasilkan tubuh sihat dan pemakanan yang teruk bukan sahaja menyebabkan rasa letih dan tidak bermaya tetapi menjadikan anda berisiko menghidap pelbagai penyakit.

Mengikut American Cancer Society antara 35 hingga 70 peratus barah boleh dikesan mengikut diet. Diet yang sihat dan seimbang mengandungi vitamin, mineral, protein, karbohidrat, lemak, serat dan fitofaktor, adalah penting untuk kesihatan yang baik. Pertimbangkan mengambil suplemen untuk memenuhi semua keperluan pemakanan anda.

Bersenam

Gaya hidup sekarang lebih banyak duduk, jadi kerap bersenam boleh menawarkan faedah kesihatan dan kecergasan tambahan. Bagaimanapun, anda seharusnya tidak memaksa diri mengikuti rutin senaman sukar yang memaksa tubuh anda sehingga melebihi hadnya. Pepatah no pain, no gain sudah tidak boleh digunakan lagi. Apa yang anda perlukan ialah senaman sederhana yang kerap iaitu 3 hingga 5 kali seminggu, yang turut menyenaraikan kegiatan kardiovaskular, latihan ketahanan atau berat badan dan meregang untuk fleksibiliti, bagi mengekalkan jantung kuat, membina otot dan mengurangkan kesan stres.

Rehat

Ramai tidak mengendahkan hal ini dengan kebanyakan orang mendapat minimum antara 7 hingga 9 jam tidur yang diperlukan untuk orang dewasa. Tanpa rehat yang mencukupi, keupayaan pembelajaran seseorang individu dan daya ingatan boleh terjejas kerana faedah tidur utama ialah untuk memulihkan otak serta menyegarkan tubuh. Ketika tidur, mekanisme pembaikan tubuh anda kembali berfungsi, memperbaharui sel daripada kerosakan dan serangan dipertahankan sepanjang hari supaya apabila anda terjaga, anda bagaikan seorang yang baru.

Sikap Mental

Berapa kali anda ditanya dengan soalan ini, Adakah gelas separuh kosong atau separuh penuh? Ini mungkin kelihatan seperti persoalan remeh tetapi ia adalah gambaran seimbas lalu pemikiran anda dan pandangan anda terhadap kehidupan. Kaitan antara fikiran dan tubuh memainkan peranan penting tentang cara tubuh menangani stres. Sikap mental yang sihat membolehkan anda menangani roda kehidupan yang sering berputar. Bersikap mental yang positif boleh membantu melegakan stres dan menangani kekecewaan dalam kehidupan.

Secara ringkasnya, walaupun mungkin tiada formula kukuh untuk mencapai kesihatan optimum, anda boleh memilih tabiat gaya hidup yang memperbaiki kesejahteraan anda dan membawa anda mencapai kesihatan optimum.


Dr Abdul Aziz Hj Kechil ialah pakar fisiologi saraf.
Dipetik dari: Berita Harian Online


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Untuk kesihatan yang optimum anda disarankan mengambil supplement@makanan tambahan untuk memastikan nutrisi harian anda mencukupi.

Shaklee mempunyai Set Khas untuk kesihatan OPTIMUM

Sunday, 4 October 2015

Kesihatan Tulang; Ambil kisah..


Rata-rata di luar sana ramai yang tak suka minum susu kan....Korang pastikah keperluan kalsium untuk tulang korang mencukupi seharian jika tak minum susu..?? Apa akan jadi yer..?? hihi


Korang pernah dengar tak perkataan nie... OSTEOPOROSIS
Ape tu..?? 

Meh sini nak share skit pasal OSTEOPOROSIS nie...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Osteoporosis adalah satu keadaan kehilangan tisu tulang, mengakibatkan tulang-tulang rapuh dan mudah patah. Ia biasa berlaku di kalangan mereka yang meningkat usia dan golongan wanita berikutan menopaus, bila badan tidak lagi dapat menggantikan tisu-tisu tulang yang lama dengan tisu baru yang lebih sihat. Apabila usia meningkat, anda juga akan mengalami kekurangan jumlah tisu-tisu tulang, menyebabkan tulang menipis. Tulang akan mudah jadi rapuh dan mudah patah, terutamanya tulang belakang, pergelangan tangan dan tulang pinggul.
Tulang adalah tisu hidup yang membaiki sendiri secara berterusan. Ia terdiri dari bahagian luar yang keras, mengandungi jaringan kolagen ( serat elastik yang kuat ) bahan mineral salur darah dan sum-sum tulang. Tulang yang sihat biasanya amat padat dan ruangan di antara tulang adalah kecil.Dalam kes osteoporosis, ruangan adalah besar, menjadikan tulang lemah dan kurang elastik. Perubahan pada paras hormon boleh memberi kesan ke atas kekuatan tulang. Sebagai contoh, hormon estrogen bagi wanita boleh mencegah osteoporosis. Selepas menopos, paras estrogen menurun, menyebabkan tulang menipis dengan cepat. Osteoporosis lebih kerap berlaku dan boleh menjadi lebih teruk.



Tanda dan Gejala

Osteoporosis mengambil masa beberapa tahun untuk berkembang. Gejala pada mulanya tidak begitu ketara pada peringkat awal dan boleh mengambil beberapa bulan dan tahun untuk muncul.Tanda osteoporosis termasuklah sakit sendi, sukar untuk berdiri lurus atau duduk atau kepatahan tulang tanpa hentaman atau hentakan. Apabila tulang menjadi nipis (rendah dalam jisim tulang) , perpecahan tulang pergelangan tangan, tulang pinggul atau tulang spinal (vertebra) lebih senang patah. Batuk atau bersin mungkin menyebabkan patah tulang dada (rib) atau berpotensi untuk tulang belakang reput.

Kepatahan tulang dalam usia lanjut boleh menjadi serius, kerana tulang tidak boleh membaiki diri sendiri dengan berkesan. Ini boleh menyebabkan kepada artritis dan mungkin menyebabkan kecacatan. Artikel tambahan:Masih belum terlambat untuk menyelamatkan masa depan anda walaupun anda sudah melebihi usia 30 tahun. Anggap tulang anda seperti akaun bank dan kalsium sebagai 'duit' yang disimpan di dalamnya. Tulang anda menyerap kalsium paling banyak sebelum umur 18 tahun dan inilah masanya akaun bank tulang anda akan mengumpulkan simpanan terbanyak. Lagi banyak anda simpan, lagi banyak anda akan ada apabila semakin tua.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Ok..dah tahu ke pasal OSTEOPOROSIS nieh...so korang nak minum susu ke tak..??
Nak tambah kalsium untuk tulang korang tak..??
 
Ke nak biarkan je tulang korang mereput macam tu jer...tugasan macam2 nak kena buat..
haa...senang jer korang...x suka minum susu..Hanya telan OSTEMATRIX senang kan...
 
Kenapa OSTEMATRIX..?? 


Ostematrix...mempunyai:-
  • 1000mg (100%DV) unsur Kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yg tinggi dan mudah diserap oleh alam semulajadi.
  • 400mg (100%DV) unsur Magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium kedalam tulang serta menguatkannya.
  • 400IU (100%DV) Vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

Friday, 2 October 2015

Mealshakes; Multivitamin untuk anak

Apa itu MealShake? Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda 

Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.Naturally good nutrition n great taste. No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..
  • a wholesome instant breakfast
  • a delicious,inexpensive meal in hurry
  • a nutrition packed meal supplement
  • a detectable snack any time
  • an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium




Siapa yang perlukan MealShake? Basically,ia sesuai utk semua kanak2 terutamanya yang kurang selera mkn atau yang sembelit atau pun kanak2 obese. Juga sesuai utk sesiapa sahaja (

Ibu2 mengandung,menyusu,pesakit2 dlm proses pemullihan selepas operation, mereka2 yg inginkan kulit cantik,
ingin kekal sihat) .especially yang tak gemarkan supplemen dalm bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk,dibancuh jd minuman yg lazat. MealShake ni juga bagus utk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan..

 


 


Apa kata ibu2 yg dah try MealShake?
Salam kak ira,Ingat tak cerita sy pasal Akif yang sembelit?


Lepas diintroduce meal shake,sy sgt2 nk try tuk Akif.since dalam tu ade fiber, jd boleh tlg melawaskan perut budak kecik ni.jd sy pon try,alhamdulillah,smggu lepas cuba,dh nmpak beza dia.tiap2 hr buang air besar.n bowel movement pon smooth je,perut dh x buncit (hehe,kl buncit pon sbb minum air byk). N 7oz tu mcm xckup je,sbb die suka dgn rasa vanilla meal shake tu

Sy pulak,dulu nk minum susu punye lah susah.bila tmbah meal shake,segelas tu senafas je boleh minu (hehe..exegerate).sedaap!thanks,nnti nk beli,buat bekal puas

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Call/SMS/Whatssap 011 2313 3448

Thursday, 1 October 2015

Rambut Gugur perlukan Vitamin

 http://4.bp.blogspot.com/-fdUgT6Lx41U/T4gK_4_725I/AAAAAAAAAUQ/EbcPGTGGHVA/s1600/post_partum_hair_loss.jpg




Banyaknya rambut lepas sikat..tu yang dapat dari sikat.Kalau yang bertaburan di lantai atau di dalam bilik air?huuuu.. Yun Nam la jawabnya..haha..



Kenapa Rambut gugur?

1) Penurunan mendadak Estrogen selepas bersalin: Kandungan Estrogen yang tinggi semasa mengandung menyebabkan pembentukan scalp rambut yang sihat dan ia mengunci akar rambut dengan kuat maka pertumbahan rambut berlaku dengan baik. Tetapi sebaik sahaja bersalin penurunan kadar estrogen secara mendadak menyebabkan akar rambut longgar dan mudah gugur.


2) Pengambilan makanan berproses sebagai diet harian: Rambut juga seperti rumput hijau di padang, perlukan bekalan nutrient dan air yang cukup agar ia tumbuh subur. Pengambilan diet dengan makanan berproses menyebabkan badan kita sukar untuk menerima nutrient yang cukup untuk berfungsi. Otak akan menghantar gelombang untuk mengambil nutrient dari rambut kerana rambut secara amnya tidak mempunyai fungsi penting dalam meneruskan aktiviti harian. Kerana kekurangan nutrien seperti zinc, zat besi, protien dan lain-lain menyebabkan rambut kusam dan akhirnya gugur.


3) Stress: Stress memerlukan banyak B-complex, maka dengan kurangnya B-complex dalam tubuh makan zat ini akan di serap seperti di atas dari Rambut. Stress juga menyebabkan sekatan pada salur darah yang menyukarkan penyaluran nutrient kepada rambut.




Vitamin apa yang sesuai untuk masalah ini?


1. Supplement Zinc penting dan banyak membantu pertumbuhan rambut serta menguatkan kutikel rambut.  dalam diet seharian mereka..jadi pengambilan tambahan zinc terutama dlm pantang sangat membantu mempercepatkan proses baik luka dan mengelakkan masalah rambut gugur .

 

Nutrition facts:Sebiji zinc Shaklee membekalkan 15mg (100% of keperluan harian) dan 115mg Calsium (12%daripada keperluan harian)

 

TAHUKAH ANDA...Zink bukan sahaja membantu menguatkan kutikel rambut..tetapi ia dapat meningkatkan daya ingatan dan tempoh penumpuan.






2. Protien penting pembentukan sel-sel baru. Untuk rambut-rambut baru tumbuh dengan sihat, badan perlukan sumber protien yang cukup.ESP dan mealshake ada sumber ini.

Sumber protein, Rambut gugur
Klik Gambar untuk lebih jelas


3. B Complex untuk mengatasi masalah stress harian. Dengan bekalan Vitamin B Complex untuk menampung kepelluan seharian, stress berkurang, maka masalah ini akan dapat diatasi.

Jom Cuba!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan:

Irfah Hamid 011 2313 3448



Wednesday, 30 September 2015

Rambut Gugur; Atasinya dengan GLA


Post kali nie ai nak share ngan korang pasal rambut gugur.. Sure korang tak suka rambut gugur kan...merata2 ade je rambut ni kalo gugur...macam2 sebab punca rambut kita gugur ye...So apa korang lakukan nak atasinya...

 

Mesti korang dah naik menyampah kan...?? mesti Mr hubby n anak2 pun bising jer...macam ai...Hero aku Izz kata..."Rambut mama nie mana2 je ade...bersepah2.." hmmm...mama senyum jer...tension jugak..malu pun yer jugak...macam tak pandai jaga diri je ek...

 

Tapi..since ai konsisten pengambilan GLA Shaklee...Memang ade kesan yang positif..yer..
Happy la kann..

Kenapa ai suka kan GLA Shaklee nie..??
Haaa....itulah kelebihan GLA ye...


Kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf



Selain dari GLA..ai juga ambil ZINC Complex Shaklee...
nak tahu pasal Zinc klik sini.. 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Untuk Info lanjut dan Tempahan:

Irfah Hamid (Sid: 933091)
011 2313 3448/019 6290194

Set Kesihatan Optimum SHAKLEE

Hari nie nak share mengenai Shaklee Family Wellness Set..

Cara Makan Set Kesihatan Optimum Shaklee
  Cuba lihat gambar dibawah untuk berkenalan dengan set ni. Set ini memang menjadi amalan diri ku dan keluarga..
set kesihatan optimum shaklee


Set Kesihatan Optimum. Ada Vitalea with iron, vita c dan b complex
  1. Makan vitamin B dan C diawal pagi untuk hari yang lebih ceria bertenaga selepas sarapan. Vitamin B 1 biji dan Vitamin C 1 biji.
  2. Vitamin B akan membantu tenaga dibebaskan dari sarapan. Sebab tu badan rasa best. Korang mesti  nak hari yang tenang dan ceria kan..? Vitamin B ada khasiat untuk kawal stress, lebih mudah kawal perasaan. Sebab tu elok makan waktu pagi.
  3. Korang mesti perasan. Kalau waktu pagi lagi kita dah marah marah, habis satu hari tu kita stress. Muka ketat je. Kan3. Senyum sikit masa stuck dalam jam tu.

  4. Vitamin C penting untuk daya tahan penyakit dan kesihatan kulit. 
 

Beza Antara Set Kesihatan Optimum Dan Set Keluarga Sihat
Ada yang keliru, nak beli set keluarga tapi tersebut set optimum. Beza nya ade ESP jer yer pada Set Keluarga Sihat...tak keliru banyak pun..



set kesihatan keluarga shaklee
Family Wellness Set





Perasan Tak Perbezaannya?
Bezanya tak banyak yer.. Set keluarga ni lebih satu barang je. Tambah Energizing Soy Protein ESP. Ada 20 jenis protein ada dalam ESP untuk bina sel baru.

Kalau kawan kawan nak tahu khasiat ESP boleh baca post dibawah ni 
Klik sini  ESP

 
Apa Fungsi Set Kesihatan Shaklee? 
Set ini memberikan zat berkhasiat diperlukan keluarga anda untuk hidup sihat dan aktif.


Kebaikan Set kesihatan Keluarga

  1. Membantu kuatkan sistem pertahanan badan melawan penyakit dengan mencukupkan keperluan badan
  2. Tubuh rasa lebih ringan dan cergas
  3. Organ tubuh seperti kulit, rambut, kuku, tulang dan otot yang lebih sihat akan dihasilkan

    ---------------------------------------------------------------------------------

    Untuk sebarang pertanyaaan dan tempahan

    PM fanpage Mydeluzzidelight Shoppe
    Call/SMS/Whatssap 011 2313 3448
    email : irfahhamid@gmail.com